Мұздатылған көкөністер, жидектер және қыс маусымына арналған витамин қоспалары
Views: 275
Балғын жемістер мен көкөністерге не жетсін, алайда олардың да өз уақыты бар. Маусым аяғында ойға ең алдымен тұздалған, қайнатылған жеміс-көкөністер келеді, өкінішке орай олар пайдалы қасиеттерін жоғалтады.
Консервілеудің ең ыңғайлы әрі тиімді жолы – мұздату. Мұздату кезінде витаминдер мен пайдалы құраушылары аз мөлшерде жоғалады. Бұл тұздау мен қайнатудан әлде қайда жақсы.
Мұздатудың дұрыс тәсілдері:
- Өнімдер балғын және тығыз болу керек
- Ең алдымен көкөніс, жеміс-жидектерді тазалап жуу керек, оны істемеген жағдайда мұздату барысында олар жабысып қалады
- Кейбір өнімдерді мұздатудан бұрын шарпылау қажет. Шарпылау – шикізаттарды қысқа уақытта сумен немесе бумен өңдеу әдісі
- Жидектерді алдымен тақтай бетінде мұздатып, контейнерде сақтау керек.
- Мұздатылған өнімдерді пакеттерге немесе контейнерлерге салып, қақпағын сықап жабу қажет
- Өнімдерді аз мөлшерде мұздатқан жөн болады
- Мұздатқыштың температурасы –18ºС аспау қажет, осы шартты орындаған жағдайды өнімдеріңіз бір жылға дейін сақталады. 0 ден –8ºС температурасында үш айдан артық сақтауға болмайды.
Көкөніс, жеміс-жидектің барлық түрін мұздату мүмкін. Бастысы, жоғарыда көрсетілген ережелерді ұмытпағаныңыз абзал.
Соңғы мақалалар
2019 жылғы мәліметке сүйенетін болсақ, Қазақстанда жұмыс көп болғанымен білікті мамандар жетіспейді…
Әртүрлі жұмысты атқаратын адам — бұл ең қарапайым мамандық емес. Мұндай қызметкердің…
Жұмысқа, ойын-сауыққа немесе оқуға арналған гаджетті таңдағанда, сипаттамадағы мәліметтерді көріп, шатасуға болады…
Шкаф — үйдегі жиһаздың ең тиімді түрлерінің бірі. Ол интерьердегі кеңістікті босатып…
Егер сіз сәнді көріністі тек зергерлік бұйымдармен, тастармен және платинамен толықтыра аласыз…