Мұздатылған көкөністер, жидектер және қыс маусымына арналған витамин қоспалары
Views: 343
Балғын жемістер мен көкөністерге не жетсін, алайда олардың да өз уақыты бар. Маусым аяғында ойға ең алдымен тұздалған, қайнатылған жеміс-көкөністер келеді, өкінішке орай олар пайдалы қасиеттерін жоғалтады.
Консервілеудің ең ыңғайлы әрі тиімді жолы – мұздату. Мұздату кезінде витаминдер мен пайдалы құраушылары аз мөлшерде жоғалады. Бұл тұздау мен қайнатудан әлде қайда жақсы.
Мұздатудың дұрыс тәсілдері:
- Өнімдер балғын және тығыз болу керек
- Ең алдымен көкөніс, жеміс-жидектерді тазалап жуу керек, оны істемеген жағдайда мұздату барысында олар жабысып қалады
- Кейбір өнімдерді мұздатудан бұрын шарпылау қажет. Шарпылау – шикізаттарды қысқа уақытта сумен немесе бумен өңдеу әдісі
- Жидектерді алдымен тақтай бетінде мұздатып, контейнерде сақтау керек.
- Мұздатылған өнімдерді пакеттерге немесе контейнерлерге салып, қақпағын сықап жабу қажет
- Өнімдерді аз мөлшерде мұздатқан жөн болады
- Мұздатқыштың температурасы –18ºС аспау қажет, осы шартты орындаған жағдайды өнімдеріңіз бір жылға дейін сақталады. 0 ден –8ºС температурасында үш айдан артық сақтауға болмайды.
Көкөніс, жеміс-жидектің барлық түрін мұздату мүмкін. Бастысы, жоғарыда көрсетілген ережелерді ұмытпағаныңыз абзал.
Соңғы мақалалар
2019 жылғы мәліметке сүйенетін болсақ, Қазақстанда жұмыс көп болғанымен білікті мамандар жетіспейді…
OLX-те сіз браузеріңізде JavaScript өшірілген болуы мүмкін екенін хабарлайтын қатені көрген болуыңыз…
Смартфон енді адамға «тек байланыс үшін» функциясын ғана атқара алмайды. Бұл көңіл…
Егер сіз жаттығу залына бармасаңыз және жоспарыңызда арықтау болса, онда жаттығуларды үйде…
Күтім косметикасының ішінде патчтар — бұл теріні реанимациялау кезіндегі жедел жәрдем. Арнайы…